21 feb. 2009

Frauda bancara

Ieri, am dedus o modalitate de a frauda o banca ... pare binisor gandita ....

Iti faci un cont, sa zicem de 3000 lei.
Dupa o luna ii dai unei alte persoane care seamana putin cu tine (de preferinta prieten) actele ... adica buletinul si certificatul de nastere.
Dupa o zi, mergi la politie si le declari pierdute (aceasta informatie nu ajunge la banci).
Acea persoana se duce la banca, dar intr-un oras diferit de cel in care ai facut contul, si cu actele tale ridica banii din cont ... pentru suma de care ziceam eu ... ar fi de preferat ca retragerea sa se faca in doua transe pentru a nu atrage prea mult atentia. Cand ajunge la banca, de la casierie ii va spune ca are nevoie de doua acte de identitate; asa ca pleaca si revine dupa cateva ore (sa se creada ca a fost la hotel si a luat actele ... doar e un om important care se afla in vizita de afaceri). Cand ajunge la ghiseu, retrage banii si semneaza cu o semnatura cat de cat asemanatoare cu a ta.
Acum te poti folosii de bani ..... :D

Dupa 3-4 luni (timp in care o mare parte din banci sterg inregistrarile camerelor de supraveghat) mergi la banca in orasul in care ai facut contul si depui plangere ca banii ti-au disparut din cont. Cand ti se zice ca de fapt tu ai retras banii din cont, spui ca nu are cum ... sa se verifice semnatura ... la verificarea caligrafiei semnaturii o sa rezulte ca nu este a ta, deci banii au fost furati din cont. Cand ti se zice ca au fost folosite actele de identitate le spui ca ti-ai pierdut actele in urma cu 3 luni si ca le-ai si declarat pierdute.
Astfel banca va face o ancheta din care va rezulta ca ea a gresit; astfel ei trebuie sa iti inapoieze banii retrasi din cont din neatentia celor care au acceptat retragerea.
Acum .... mai ai inca pe atat ... noi bani de folosit .....

Tare nu ?


(Finalul: banca reuseste sa demonstreze ca totul e un complot ... sunt cateva lucruri care au scapat in toata actiunea asta)

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ce inseamna sa ai timp liber...
Nu sunt sigur ca inregistrarile de la banca se sterg dupa 3 - 4 luni. In rest, pare plauzibil.

Anonim spunea...

Flopy inveti oameni sa ne delapideze bancile???Scrie si tu ceva mai serios invata lumea cum sa munceasca nu le da idei;).NP